[中学]Topics [中学][2019年]シドニー [中学]行事 国際交流

【中3研修】シドニー海外研修(6日目)

投稿日:2019年3月15日 更新日:

3月15日(金)6日目  昨日は学校が終わり家に帰った頃から雷雨となり,雹が落ちてくることもあり心配でしたが,生徒は全員無事に登校してきました。午前中は最後の日本文化のプレゼンをしました。様々な学年にプレゼンをして改善され,慣れた様子でヒルズグラマーの生徒と楽しみながらプレゼンをしていました。その後,英語の授業ではホストファミリーに向けてお別れの手紙を書きました。 その後ベリンダ先生がBBQを準備してくださり,みんなで美味しく頂きました。そしてヒルズグラマースクールで授業を受けるのは今日が最後なので,フェアウェルセレモニー(お別れ会)が開かれました。セレモニーにはホストをして下さったファミリーが集まってヒルズグラマーでの修了証書を頂きました。ヒルズグラマーでお世話になった全ての人に感謝の気持ちを込めて,スピーチやフラダンス,更にはよさこいを披露し,最後にみんなで踊りました。これにはヒルズグラマースクールの卒業生で武田と繋がりを持った時の生徒達も駆けつけてくれ,過去1番盛り上がったセレモニーとなりました。純粋に楽しんで相手に伝えようとする姿は,見ている人に感動を与える行動となっていました。  生徒はこれからホームステイ先に帰り,最後の週末をホストファミリー達と過ごします。既に週末の予定を計画している家庭もあり,生徒は期待に胸を膨らませています。さて,不安もありそうですが自分の新境地を見つけてまた月曜日に元気な姿で会えることを楽しみにしています。Enjoy Takeda junior high school students!!

●ここで生徒が書いた日記やホストファミリーが書いた感想を紹介します。

~ S.H ~

I went to the Featherdale with year 8 students. I saw a lot of birds ,deer ,kangaroos ,guinea pigs and penguins. They were very cute. I took a lot of pictures. I enjoyed very much.

~ E.H ~

I was surprised because Australia is completely different from Japan. I enjoyed swimming in the pool today. My host family has a dog. He is very energetic, smart and cute!

~ Y.H host ~

Y.H. is definitely “coming out of his shell”… He and my son seem to be getting along very well. It’s lovely to see him trying so hard and always having a smile on his face.

~ S.T host ~

Thank you S.T for sharing Japanese dinner with us this evening. It was wonderful to watch your mastery with chopsticks. I love the way you share your experiences throughout the day with me. We love having you here with us.

-[中学]Topics, [中学][2019年]シドニー, [中学]行事, 国際交流